Algemeen, Landelijk, Regionaal

Camera in Beeld

donderdag 8 december 2022

Wat is camera in beeld?

Camera in Beeld is een systeem van de politie waar burgers en bedrijven vrijwillig hun beveiligingscamera(‘s) kunnen aanmelden. Dankzij deze informatie weten wij per straat welke beveiligingscamera’s beschikbaar zijn. Als er een misdrijf is gepleegd waarbij camerabeelden kunnen helpen om de daders op te sporen, kunnen wij die beelden gericht opvragen bij de camera-eigenaren.

 

Hoe werkt camera in beeld?

Met beelden van uw beveiligingscamera(’s) kunt u ons helpen bij opsporingsonderzoeken als er bij u in de buurt een misdrijf, zoals een overval of inbraak, heeft plaatsgevonden. Het is handig dat wij vooraf weten waar beveiligingscamera’s hangen om achteraf gemakkelijker beelden op te kunnen vragen. We gebruiken daarvoor het systeem Camera in Beeld.

 

In dit systeem houden wij per straat bij welke beveiligingscamera’s beschikbaar zijn, wie de eigenaar is en hoe lang de beelden worden bewaard. Met Camera in Beeld zien wij welke burgers of bedrijven camera’s hebben aangemeld. Door gebruik te maken van de aanmelding met DigiD kunnen wij de gegevens over de camera’s gemakkelijker actueel houden, gericht opvragen en daders hopelijk sneller opsporen. Zo werken we samen aan de veiligheid in de buurt. Wij kijken niet live mee met camerabeelden, maar vragen deze achteraf op.

 

Hoe doe ik mee aan camera in beeld?

https://www.politie.nl/informatie/hoe-doe-ik-mee-met-camera-in-beeld.html

Terug naar overzicht